Business EV Charging Rebate Pilot Program — FAQs

Last updated: Dec 17, 2020

Q. What'’s the PGE Business EV Charging Rebate Pilot Program?

A. To encourage more people to use electric vehicles (EVs), we offer rebates for non-residential customers who
install qualified Level 2 EV chargers.

Q. How much is the rebate?

A. You can receive $500 per port, or up to $2,300 per port for income-eligible multifamily properties. (Think of
each port as serving one parking stall; each charger unit typically has one or two ports.)

Q. When and how can | apply for a rebate?

A. Rebates are available starting Dec. 18, 2020, and will last until funds are exhausted. To receive a rebate, first
install qualified chargers from an approved vendor at your property, then complete our rebate application and
provide any supplemental information.

Q. What are my costs?

A. You’'ll be responsible for procuring and installing qualified chargers from an approved vendor and maintaining
them for 10 years. This includes paying for any software or data fees to an approved software provider. You're
also responsible for paying for the electricity the chargers use.

Q. Who can use the chargers? Can this be a revenue opportunity?

A. You can choose to offer public charging or limit charging to certain groups (like residents or employees). You
can also set pricing to help recover your costs. Your charger vendor can help you set this up.

Q. How can I find qualified chargers?

A. See a list of qualified Level 2 equipment and vendors. You'll find a range of models for public, employee,
residential and/or business fleet EV charging. All chargers are networked, helping you see information about
EV charging at your site, and compatible with all EV models. To participate in this program, you’ll need to use an
approved software provider.

Q. What are my requirements as a participant?

A. You’ll need to install qualified chargers from an approved vendor and keep them operational and on a cost-
of-service rate for 10 years. You'll also agree to share data from the chargers with PGE so we can evaluate our
program. See the pilot agreement and data release.

Q. What if | am on Direct Access?

A. You are still eligible to participate in the pilot; however, the chargers must be on a cost-of-service rate for 10
years. This may mean that you need to separately meter your EV chargers from your existing load.

Q. |l installed my chargers before Dec. 18, 2020. Do | still qualify for a rebate?
A. We're sorry, but we can’t offer rebates for equipment installed before the pilot launch date.
Q. Is there a minimum or maximum number of chargers | need to install?

A. There is no minimum number of chargers or ports needed to qualify for the rebate. Keep in mind that rebate
payments are capped at $50,000 per customer or location.
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Q. Can | install chargers and get the rebate if my business leases its property?

A. Yes; with the property owner’s permission, you can install chargers at your site and receive the rebate. How-
ever, if your business changes location within the 10-year term of the agreement, you must work with the prop-
erty owner or new lessee to assume your obligations. Otherwise, you may owe a pro-rated repayment of the
rebate.

Q. Do | need to own my chargers? Can | lease them from my vendor?

A. You do not need to own the chargers. However, you are responsible for procuring and installing them. You
may lease them or participate in charging-as-a-service if your vendor offers these options.

Q. What is an income-eligible multifamily property? How can | see if | qualify?

A. An income-eligible multifamily property means that residents in at least 50 percent of the dwelling units are at
or below 80 percent of the area median income, as defined by the US Department of Housing and Urban Devel-
opment, or the property is qualified as Section 8 housing. If your property is eligible, select the “income-eligible
multifamily rebate” option on your application and submit any supplemental documentation needed.

Q. What happens if my chargers break or lose their connectivity?

A. As part of this program, you are responsible for keeping your chargers in connected, operational condition.
Your vendor may offer a maintenance option or recommend local repair services. If you can’t make repairs in a
timely manner, you may owe a pro-rated repayment of the rebate.

Q. What data do | share with PGE? How is it transmitted? Why does PGE want it?

A. We receive data about charging sessions. This includes the time a vehicle plugged in, when a charging
session began, the amount a driver paid and related information. All driver data is anonymous. No personally
identifiable information (PIl) or payment information is included. We receive this data directly from your charger
vendor. We may use it for regulatory reporting, ordinary business use, industry forums, case studies or similar
activities, as well as for our own research and surveys.

Q. Why does PGE need a W-9 from me?
A. We need your W-9 so that we can verify your business name and issue a 1099 for tax purposes (if applicable).
Q. Can | enroll my chargers in a demand response program such as Energy Partner?

A. We're working on developing Energy Partner options for EV charging. We will contact you with this option
when it’s available. All the chargers on the qualified product list are capable of participating in demand
response programs.



